Mit lehet enni Dél-Afrikában?
![Mit lehet enni Dél-Afrikában?](https://wekkeranita.hu/wp-content/uploads/2018/03/avo.jpg)
Kapásból rávághatnám erre a kérdésre, hogy gyakorlatilag bármit. Aztán ha jobban belegondolok, rájövök, hogy nem teljesen, mert például kefirt nem lehet, de ezt a sztorit egy másik bejegyzésben már elmeséltem.
Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, Dél-Afrikában szinte minden sztenderd étel megtalálható, ami nem speciális fogás (pl.töltött paprika), azonban a kimondottan egy országra specializálódott éttermekben (olasz, kínai, mexikói) ezek is fellelhetőek.
Többször ettem a Spur nevű étteremben, ami eredetileg Amerikából indult franchise, de mára számos országban elterjedt étteremhálózattá vált (kis hazánkban egyelőre nincs ilyen, ne is keressétek).
![](https://wekkeranita.hu/wp-content/uploads/2018/03/buresz-300x169.jpg)
Ezt az éttermet bátran merem ajánlani azoknak, akik nem mernek kísérletezni az ismeretlen ételekkel és inkább a biztosra mennek.
Az Oribi Gorge meglátogatása után volt szerencsém egy helyi panzióban megkóstolni ezt a sertéspörkölttel töltött bucit. Nem mondanám kalóriaszegény fogásnak, azonban nagyon gusztusos, ahogy a buciból kifolyik a forró szaft, rá a hasábra.
Jellegzetes ital a maize, ami egy laktató, tejes vagy vizes alapú kukoricadarával dúsított folyadék. Számos változatot találhatunk a hűtőpultban. Lehet kapni savanyú vagy édes, illetve különböző ízesítésekben (epres, banános) is. Elsőre a savanyút választottam, a zöld színe ne ijesszen meg senkit, ez így jó 🙂 Ja, és semmi köze a nálunk kapható reggeli italnak nevezett, tehenet sohasem látott tejutánzathoz.
Nagy divat Dél-Afrikában a toast. Szinte minden reggelit vagy vacsorát, amihez kenyér passzol, így készítenek el. A főétel alá teszik a kenyeret miután megpirították vajon. Egyébként a fehér mellett teljes kiőrlésű kenyér is kapható szinte ugyanazért az árért.
A Dél-afrikai borokat a következő útra tartogatom. Ez alkalommal csak a limitált kiadású Heinekent kóstoltam meg 🙂