A siker titka

A siker titka
Elégedetten tette el a poharat, mely dús, fehér habot hagyott a szája körül. Jólesően csorgott le torkán a hűsítő nedű. A kimutatásokat bújta át a kellemes ital kíséretében a kedvenc helyén.
– Hogy vagy, öreg barátom? Megy az üzlet? – kérdezte tőle a kocsmáros, miközben nagy ívben letörölte a sörfoltos bárpultot.
– Megy, ahogyan mennie kell! Közeleg a főszezon, a megrendelések nagy része már beérkezett. A manók sorra készítik az árukat. Most már ki merem jelenteni, hogy az év végi hajrában zökkenőmentesen folyik a termelés.
– Évek óta sikeres vagy. Mi a titkod, áruld el!
– Tudod, mit? Nem nagy titok ez! – leharapta a szivar végét, és precíz pontossággal a hamutartóba köpte. – A siker a részletekben rejlik. Minden vevői igényt ki kell tudnod elégíteni, rugalmasnak és érzékenynek kell lenned a piaci változásokra, na, akkor legyőzhetetlen leszel. Nekem elhiheted – köhintett.
– Igyál velem egyet! Látom, pont elfogyott a söröd! – töltötte ki automatikusan a whiskey-t.
– Ugyan ne igyál már egyedül te sem! – koccintottak, és lehúzták a felest.
Dolga végeztével zsebre vágta a papírokat, és felállt a pulttól. Intett kocsmáros barátjának, mire az faképnél hagyva egy vendéget, utána sietett.
– A gyerekek már nagyon várnak. Aztán csak óvatosan a tetőn, nemrég cseréltük a cserepeket! Nem akarom megint a feleségem házsártoskodását hallgatni, ugye, megérted?
Mosolyogva megveregette a csapos vállát, majd kilépett az ajtón. A kocsmáros még látta, ahogy beszáll a szánkóba, és eltűnik a szitáló hóesésben.
(A történetet ez a kép ihlette – Forrás: Talentum Mobile)

Hozzászólások

hozzászólásVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .