Figyelmetlenség

Figyelmetlenség

(Tanmese kezdő házasoknak)

Károly sáros cipővel lépett be a házba, annak ellenére, hogy a felesége számtalanszor a szájába rágta, hagyja kint a lábtörlő mellett. A nő nem volt otthon, a városba ment egyik barátnőjéhez. Károly az előszobában hagyta a koszos cipőt, majd a konyhába lépett, kivett egy sört a hűtőből, és a nappaliba ment. Beült kedvenc foteljébe, és lassan kortyolgatta a hideg italt. Bekapcsolta a tévét, futball meccset közvetítettek.
 
Hamarosan zajokat hallott a kertből. Először nem foglalkozott vele, ám a hangok újra jelentkeztek. Felkelt, és kiment a hátsó teraszra. Ekkor vette észre, hogy a kert végében egy idegen alak ólálkodik. 

Gyorsan elbújt a házban. Biztos volt benne, hogy betörtek hozzájuk, értesíteni kell a rendőrséget. Nem volt rá lehetősége, a következő pillanatban az ismeretlen férfi már a nappaliban volt. Károly gyorsan felemelt egy palacsintasütőt, óvatosan a betörő mögé lopózott, és hatalmasat suhintott a fejére. Megkötözte az ájult alakot, és már éppen hívni akarta a rendőséget, amikor belépett a felesége, Adél.

– Drágám, de jó, hogy jössz! Azonnal hívni kell a rendőrséget. Ne ijedj meg, de betörtek a házunkba!

A nő nem szólt, csak körülnézett. Meglátta a földön fekvő férfit, és mérges pillantást vetett a férjére.

– Ez nem betörő. Oldozd el azonnal!

– Ezt meg hogy érted? – értetlenkedett Károly.

– Ez a kertépítő, akit a múlt héten bíztam meg. Megint nem figyeltél, amikor hozzád beszéltem?

– Nem emlékszem ilyesmire…

 

Hozzászólások

hozzászólásVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .