Az erdő őre

Az erdő őre
Tamás rendszeresen autóval járt dolgozni. Nem volt nagyon messze a lakása a gyártól, egy körülbelül 20 km-es szakaszt kellett megtennie oda és vissza. Egyedül járt, mivel a kis faluból csak ő dolgozott ennél a cégnél. Szeretett magányosan utazni, ilyenkor bekapcsolta a rádiót, és ha kedve volt, még énekelt is.
Ezen a keddi napon Tamás a szokásos útvonalon indult el. A városba két úton is el lehet jutni, ő logikusan mindig a rövidebbet választotta. Ahogy egy erdő melletti szakaszhoz ért, egyszer csak megpillantott egy őzet, mely az út közepén állt. Lassított, de nem állt meg, gondolta, majd továbbmegy az állat. Ekkor az őz észrevette a férfit. Tamás várta a reakciót, de az csak mereven állt és bámult rá. A férfi előbb rávillantott, majd miután továbbra sem moccant, rádudált. Semmi sem történt. Tamás ekkor megunta a várakozást, időre be kell érnie a munkahelyére, így hát visszafordult, és rákanyarodott a másik útra. Igaz, így is majdnem késve érkezett.
Szerdán szintén menetrend szerint elindult dolgozni. Már el is felejtette a tegnapi őzet, amikor ugyanazon az erdőszéli útszakaszon ismét megpillantotta a vadat. Felismerte, ugyanaz a példány volt. Ekkor már erélyesebben dudált, és közelebb merészkedett hozzá. Viszont az őz most sem távozott. Tamás megelégelte, és visszafordult, ismét a másik úton ért be a gyárba.
Csütörtökön már szándékosan az eredeti útvonalon indult el, gondolta, kizárt, hogy ezen a napon is ott legyen az állat. Ha mégis ott lenne, majd megfélemlíti a puskájával. Az erdő szélén az állat pontosan ugyanott várakozott, mint előző napokon. Tamás egészen közel állt meg előtte, kiszállt, puskáját maga elé tartotta, és rákiáltott az állatra.
„Hé, te! Tűnj el innen!” – ám a vad nem mozdult. Ebben a pillanatban a fák közül egy másik őz is feltűnt. Tamás elbizonytalanodott, jobbnak látta távozni, nem ér ennyit az egész, gondolta. Beszállt autóba, és otthagyta a két állatot. Ahogy beért a gyárba, rögtön elmesélte kollégáinak, mit tapasztalt az elmúlt napokban. Pár órával később az egyik munkatársa elé állt, és megosztotta vele amit hallott. A rendőrség napok óta keres egy elítélt bűnözőt, aki a közeli börtönből szökött meg a múlt héten. Nemrég találták meg az egyik erdőben, nem messze az ő falujától, ott rejtőzött el a férfi. A rabot egyébként gyilkosságért tartották fogva. Tamás ekkor megértette, hogy annak a furcsa őznek köszönheti az életét De vajon mi vezérelte az állatot? Egy magasabb erő? Vagy puszta véletlen volt?
Ez a történet igaz, vagy csak bevittelek az erdőbe? 🙂

Hozzászólások

hozzászólásVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .